Bij phishing proberen oplichters je gegevens te “vissen” en je via een e-mail, SMS of een Whatsapp bericht naar een valse website te lokken.

Via deze valse website kunnen de oplichters je persoonlijke gegevens, je wachtwoord of zelfs geld stelen.

Hieronder vind je een voorbeeld van een phishing bericht:

Bovenstaand bericht is NIET afkomstig van Sexjobs.
De link in het bericht stuurt je naar een fake website waar criminelen je gegevens proberen te stelen.

Hoe bescherm ik mezelf tegen phishing?
Tips en adviezen hoe je jezelf kunt beschermen tegen phishing ››

Ik ben slachtoffer van phishing!  Wat nu?
Slachtoffer van phishing? Lees hier wat je kunt doen ››