Hoe bescherm ik mezelf tegen phishing als adverteerder?
Wij hebben van verschillende adverteerders berichten gehad dat zij Whatsappjes / e-mails ontvangen waarin iemand zich voordoet als Sexjobs.nl. Dit klopt niet en is fake!

Als smoes wordt in deze phishing berichten vaak gebruikt dat je blokkeert bent, dat Sexjobs in onderhoud is of dat er verdachte login activiteiten zijn waargenomen waardoor aan je wordt gevraagd opnieuw in te loggen.

Het doel van deze berichten is dat je als adverteerder moet inloggen via de link in deze berichtjes. Zodra je dit doet, dan kom je op een fake inlogpagina van Sexjobs uit.

Wanneer je via deze fake Sexjobs inlogpagina inlogt, dan geeft je de oplichters (zonder dat je het doorhebt)  je inloggegevens en nemen ze je account / advertentie over en ben jij deze kwijt.

Trap hier niet in! Vul nooit zomaar je gegevens in wanneer hierom gevraagd wordt.

LET OP: Deze whatsappjes worden niet door Sexjobs.nl verstuurd.

- Wij nemen NOOIT contact op per whatsapp.

- Wij vragen NOOIT om je huisadres of om seks.

Enkele voorbeelden (nogmaals, deze zijn niet door ons gestuurd) van de berichten die adverteerders hebben ontvangen;

Hoe bescherm ik mezelf tegen phishing als bezoeker?
Wees altijd op je hoede wanneer je als bezoeker een persoonlijke (externe) website  URL aantreft bij de advertentie van een adverteerder. Deze ‘persoonlijke” websites zien er zaak zeer fraai uit, met bijvoorbeeld een foto-portfolio van de betreffende sexwerkster, een online afspraken agenda, de mogelijkheid om je persoonlijke gegevens in te vullen en een betaalsysteem om de afspraak vooruit te betalen.

Wij ontvangen geregeld berichten van bezoekers dat ze zijn opgelicht d.m.v. het vooruit betalen van een afspraak via persoonlijke websites van sekswerksters, waarna er geen diensten geleverd worden.
Geld kwijt, geen contact, geen date en de kans dat de door jou ingevulde gegevens misbruikt worden!

Kijk hier als bezoeker mee uit!

Wat is phishing?
Wat is phishing precies? ››

Ik ben slachtoffer van phishing! Wat nu?
Slachtoffer van phishing? Lees hier wat je kunt doen ››